Költöztetés_Pécs_4

Így költöztet a pécsi költöztető

Mindenki életében eljön a pillanat, amikor költöznie kell. Az azonban nem mindegy, hogy a költözés mennyire marad meg egy életünk új fejezetét nyitó élményként, vagy mennyire nyomja rá a bélyegét a költözéssel járó stressz, milliónyi elintézni való dolog.

Már hetekkel előtte azon izgul, hogy minden átkerüljön a másik ingatlanba és még épségben is legyen? Ehhez szeretnénk pár tanácsot adni, amivel nyugodtabbá, illetve költséghatékonyabbá teheti a költözését.

Vállalkozásunk több megoldást kínál ügyfelei számára, ugyanis lehetőség van arra, hogy a teljes költöztetést ránk bízza, a csomagolóanyagok biztosításától kezdve a személyes tárgyak, illetve  bútorok bedobozolásáig és csomagolásáig.

Amennyiben ügyfeleink a csomagolást maguk végeznék, Pécs területén belül ez esetben is előre megbeszélt időpontban ingyenesen kiszállítjuk a megrendelt csomagolóanyagot, illetve igény esetén pár jó tanáccsal is segítjük a pakolás folyamatát.

Ha amellett döntenek, hogy a csomagolást maguk végzik, íme pár fontos szabály melyet érdemes figyelembe venni.

  • Sokat számít a megfelelő kartondoboz kiválasztása. Ha túl nagy a doboz, a különböző tárgyakkal (pl. könyvekkel) való megpakolása esetén a súlya akár a 40-50 kg-ot is elérheti, ezáltal a mozgatása is nehezebbé válik kollégáink számára, továbbá a terhelés miatt a doboz rakodás közben ki is szakadhat.
  • Mindig a szóban forgó tárgyakhoz kell igazítani a dobozok méretét. Vállalkozásunk több különböző méretű dobozt is tud biztosítani, a kisebbektől (pl. könyvekhez) kezdve a közepes méretűn át (pl. ruhák pakolásához), egészen a nagyméretű dobozokig (ágyneműhöz, műszaki cikkek pakolásához).

-Fontos, hogy minden esetben ragasszuk le a dobozokat!

-Üveg, porcelán és egyéb törékeny dolgot mindenféleképpen dobozba csomagoljuk. Ez esetben nagyon fontos, hogy a tárgyak a dobozon belül ne mozogjanak, töltőanyaggal ki kell tölteni az üres részt. Töltőanyagnak használható újságpapír, vagy speciálisan erre gyártott habszivacs, de akár ruhák, törölközők is el tudják látni ezt a feladatot.

Költözés esetén a zsákok használata is jó megoldás lehet, melyek praktikusak és költséghatékonyabbak  a kartondobozokhoz képest.

Fontos azonban, hogy törékeny dolgokat ne helyezzünk el bennük, így a poharakat, tányérokat ne zsákokba pakoljuk.

Ruhák, ágyneműk vagy egyéb textíliák szállítására a zsákok azonban tökéletesen megfelelnek.

A dobozok és a zsákok esetében is nagyon fontos a feliratozás. Lehetséges annak a feltüntetése, hogy az adott zsákban/ dobozban melyik szekrény tartalma található, de akár az is, ha tételesen felsoroljuk, hogy melyik dobozban és zsákban mely ingóságaink kaptak helyet.

Ügyfeleink számára előre egyeztetést követően a fenti, költözéshez nélkülözhetetlen kellékeket biztosítani tudjuk, ezzel is segítve a stresszmentes költözést.

Ha megosztanád

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email